vragen …

Waarom zou ik bij jullie een website kopen?

Valid HTML 4.01 Transitional

Enkele pluspunten van JMA zijn de scherpe prijzen voor de geleverde technieken en afwerking, het streven naar correcte code en bijhorende toegankelijkheid van uw website. Ook minder-valide surfers (bijvoorbeeld slechtzienden) zullen uw website kunnen bezoeken door onze correcte code. Zelfs met een tekstviewer zal de website kunnen bezocht worden. Door het gebruik van correcte code bent u ook zeker dat uw websites in de toekomst op alle platformen perfect zal weergegeven worden. (Wap-gsm, web-TV, enz …)
U kunt het correct code gebruik van deze website controleren door op de link boven in deze pagina (HTML 4.01 code) te klikken.
U kunt ook andere websites controleren op de W3C-validator. U zal verbaasd zijn hoe weinig sites correcte code gebruiken.
Kortom: u bent zeker dat geen enkele potentiele klant zal afhaken omdat hij uw website niet of onvoldoende kan gebruiken.

Andere pluspunten zijn:

  • onze websites worden steeds zorgvuldig afgewerkt tot een geheel dat een professionele uitstraling zal geven aan uw aanwezigheid op het internet. Ongetwijfeld een gegeven dat klanten aantrekt.
  • Wij zijn enorm flexibel en kunnen op alle vragen en wensen inspelen. Zelfs zelfgemaakte ontwerpen kunnen wij uitwerken tot een professioneel geheel.
  • Alle afbeeldingen worden geoptimaliseerd voor internetgebruik wat resulteert in korte downloadtijden, zelfs voor occasionele internetgebruikers met een gewone telefoonverbinding.
  • Uw website wordt volledig afgewerkt en op het internet geplaatst, met de correcte domeinnaam en met de aanmaak van uw emailadressen. U hoeft niets meer zelf aan te vragen of te doen om uw website online te zien verschijnen.

Wat krijg ik als ik een website koop?

U krijgt elk bestand dat gecreëerd werd voor uw website. Onze politiek is zeer duidelijk: u betaalt dus bent u ook eigenaar en copyright-houder van de volledige website. U bent dus ook niet verplicht om achteraf wijzigingen door ons te laten uitvoeren vermits u alle werkbestanden zelf heeft en ze kan laten bewerken door wie u wenst.

Waarom zou ik zelf mijn website niet proberen te maken?

U zal er misschien wel in slagen een eigen website te ontwikkelen en op het internet te plaatsen met één of ander aangekocht pakket. Afgezien van de prijs van dat pakket en de uren die u zal spenderen aan het ontwikkelen van uw website zult u ongetwijfeld toegevingen moeten doen i.v.m. uw ideeën in het uiteindelijke resultaat. Wanneer u echter een professionele uitstraling aan uw site wenst te geven zijn een paar elementen ook heel belangrijk. Die elementen zijn de zaken waar wij ons permanent nog in perfectioneren:

  • uw website moet in alle browsers, platformen en schermresoluties correct of minstens volledig bruikbaar worden weergegeven. Zelden is dat het geval met een zelfgemaakte website. U kan dus uw website op uw PC perfect vinden, maar een bezoeker van uw site ziet deze soms heel anders. Het resultaat kan in sommige gevallen ronduit rampzalig zijn.
  • het is echt noodzakelijk correcte code te gebruiken om uw website overlevingskansen te geven naar de toekomst toe en om te verhinderen dat u binnen een korte termijn opnieuw moet investeren omdat uw website niet meer correct wordt weergegeven bij gebruik van nieuwe software. Correcte code betekent dat deze voldoet aan de W3C voorschriften.
  • Het is beter geen website te hebben dan een slecht ontworpen of slecht functionerende site. U zal er geen enkel voordeel uit halen en bovendien de indruk krijgen dat een website geen geld kan opbrengen en alleen geld kost. Misschien krijgt u een dermate verkeerd beeld van het internet dat u zelfs definitief de boot mist en nooit meer omziet naar het toch niet meer weg te denken internet.

Moet ik zelf iets aan mijn internetverbinding wijzigen?

Neen. Uw website zal zich op een computer bevinden die permanent met het internet verbonden is. Tenzij u zelf zo'n computer bezit (server) zal u logischerwijze moeten kiezen om een webruimte te huren op zo'n computer.
Men noemt het huren van deze webruimte hosting.
Wij leveren zelf geen hosting maar voor elke website die bij ons besteld wordt doen wij alle aanvragen en verschaffen wij u alle informatie betreffende hosting.

Moet ik online zijn als ik wil dat iemand mijn website kan bezoeken?

Neen. Zoals het antwoord op de vorige vraag reeds duidelijk maakte: uw website zal niet op uw PC staan en dus hoeft u ook niet uw PC te gebruiken tenzij u zelf uw website wenst te bezoeken of uw email wenst op te vragen.

Hoe krijg ik mijn eigen domeinnaam?

Een domeinnaam zoals bijvoorbeeld www.mijnfirma.be krijgt u wanneer u dit aanvraagt bij uw hosting. Iedere webruimte krijgt een IP-adres. Dit is een cijfermatig adres en is niet erg praktisch voor dagelijks gebruik. Het IP-adres 196.170.2.2 zou bijvoorbeeld kunnen gebruikt worden en u doen belanden op een website. Een domeinnaam is veel praktischer: het is een gemakkelijk te onthouden naam die aan dit IP-adres gekoppeld kan worden. Zo kan iedereen uw website vinden op dat adres.
Bij bestelling van een website zorgen wij voor alle aanvragen en koppelingen van deze domeinnaam.

Kunnen jullie alle projecten aan?

Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zullen u steeds een oplossing bieden voor elk probleem. Wij gebruiken bij voorkeur client-side en server-side programmeertalen die naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst alleen maar aan populariteit zullen winnen.
Onze updatebare websites zijn volledig opgebouwd in Coldfusion. De keuze voor deze server-side programmeertaal is weloverwogen: liefst 75 % van de fortune 100 bedrijven kiezen voor deze programmeertaal.
Wij kunnen echter ook services verlenen in PHP, JSP, ASP.net, …
In onze sites vindt u ook veel JavaScript of VBScript in combinatie met HTML 4.01 of XHTML 1.0.
Desgewenst programmeren wij ook in stilaan verouderde talen zoals bijvoorbeeld ASP, hoewel wij dit liever beperken tot aanpassingen aan bestaande projecten.
Wij proberen alle bestaande databases te ondersteunen en kiezen meestal een database die bij uw hosting (Windows of Unix) en uw project past.
Ook recent populaire technieken zoals het welbekende AJAX kunnen door ons geleverd worden in uw website.

Wie zal mijn website updaten?

Dat zal u zijn, tenzij u beslist om die taak aan ons over te laten. Normaal gezien proberen wij echter steeds een website af te leveren die door de eigenaar zelf gemakkelijk kan worden bijgewerkt zonder dat er voor hem nog extra kosten hieraan verbonden zijn. Bij ons betaalt u dus één keer en hebt u ons nadien niet meer nodig om uw website te wijzigen.
Wij zullen u echter niet aan uw lot overlaten want iedere klant van ons krijgt blijvende kosteloze service waarbij wij al uw vragen i.v.m. uw website en/of internet zullen beantwoorden. In de praktijk betekent dit meestal dat bijna elke email die ons gestuurd wordt onmiddellijk zal beantwoord worden.

Wordt er een contract opgesteld bij een overeenkomst?

Ja, een contract is de enige bescherming die zowel u als wij hebben en voorkomt discussies achteraf.

Hoe worden de prijzen bepaald?

Wij berekenen onze prijzen volgens het aantal uren werk dat we aan uw website zullen hebben. We proberen echter altijd een voorstel te doen aansluitend op de wensen van de klant en zijn budget.
Concreet betekent dit dat wij steeds een manier zullen zoeken om uw wensen in te passen in uw budget.

Kunnen jullie de prijs echt niet meer lager krijgen?

Ik heb bij u een voorstel gekregen maar ik kan ergens anders een goedkopere website krijgen. Kunnen jullie de prijs echt niet meer lager krijgen?
Neen, dat kunnen wij niet. Wanneer u van ons een offerte krijgt, dan zijn onze prijzen steeds correct en scherp berekend. Wanneer iemand anders een veel lagere offerte maakt voor hetzelfde project, dan wordt u waarschijnlijk bij één van de beide aanbiedingen bedrogen.

Zijn er achteraf verborgen kosten?

Absoluut niet. De prijzen worden afgesproken op voorhand en u weet wat u mag verwachten voor deze prijs. Wij zullen u geen onverwachte facturen sturen. Het is steeds onze bedoeling een tevreden klant te hebben die goede reclame voor ons zal maken.

Werkt u met een vaste design (template)

Tenzij de klant dit echt anders wenst zullen wij steeds een nieuw en eigen ontwerp voorstellen. Op deze manier bent u zeker dat u een unieke website zal hebben. Wanneer de klant dat echt wenst kunnen wij echter van bestaande pakketten starten. Dit wordt dan meestal gevraagd om kostenbesparing te bekomen. Wij zijn er echter van overtuigd dat onze creaties het kleine prijsverschil meer dan waard zijn en zullen dus steeds het gebruik van bestaande ontwerpen proberen af te raden.

Wat als ik de design van mijn website na een tijdje beu ben?

Het visueel (her)ontwerpen van een website is niet noodzakelijk een grote kost.
Omdat al onze websites gescheiden inhoud en designopmaak bevatten kan een nieuwe design voor uw website heel eenvoudig aangebracht worden in alle bestaande pagina's van uw site, hoe groot deze ook is.
Wij kunnen door het wijzigen van één bestand een website van wel 1000 pagina's ogenblikkelijk helemaal wijzigen qua design.

Kunnen jullie zorgen voor meer bezoekers op mijn website?

Wij zullen er voor zorgen dat uw website via zoekengines opgepikt kan worden.
Het technisch ontwerp van uw website zal volgens de kwaliteitsrichtlijnen van de zoekengines zelf gebeuren. Op die manier scoort u bijna met zekerheid reeds behoorlijk in Google en/of andere zoekmachines.
Ook zullen wij, indien u dat wenst, gedurende een beperkte tijd uw website in onze portfolio plaatsen om zo meer bezoekers naar uw website te krijgen. Wij kunnen u ook bijstaan in de strategie om uw website kenbaar te maken aan bepaalde doelgroepen.

Doen jullie aan zoekengine-optimalisatie?

Ja, maar niet op de manier zoals dit door veel firma's voor veel geld wordt aangeboden.
SEO (search engine optimalisation) waarbij een bepaalde plaats in Google min of meer gegarandeerd wordt is puur bedrog.
Tegenwoordig wil iedereen zo hoog mogelijk scoren in Google. Dit is ook onze doelstelling bij het ontwerpen van de website van onze klanten.
Niemand kan u echter garanderen dat u in de zoekresultaten van Google bovenaan komt te staan.
De enige oplossingen om zo hoog mogelijk te scoren worden aangegeven in de richtlijnen van Google zelf.
De praktijk leert ons dat een website die conform de richtlijnen gemaakt wordt inderdaad bijzonder hoog scoort.
Let op met firma's die zoekengineoptimalisatie voorstellen! Wij verwijzen hiervoor naar de raadgevingen van Google.

Ik heb een andere vraag

u kunt ons steeds contacteren voor vrijblijvende informatie over websites.